פתיחת הליך חדלות פירעון

פתיחת הליך חדלות פירעון היא הצעד הראשון בדרך שסופה, אם הכל יתנהל כשורה, שיקום כלכלי. הליך זה מאפשר לאנשים שצברו חובות בתום לב, ושבאותו תום לב מעוניינים לשלם את אותו חלק מהחובות שיש ביכולתם, לזכות בהפטר משאר החובות – ובעצם לפתוח דף חדש. משרד עורכי דין פרלמן ושות' מעניק שירותי ייעוץ וליווי משפטיים ליחידים ולחברות שנקלעו למצב בעייתי זה.

למי מוגשת בקשת פתיחת הליך חדלות פירעון?

  • לשכת הוצאה לפועל – אדם שחייב כספים לגורמים שונים ומבקש לעבור הליך חדלות פירעון שבסופו שיקום כלכלי, וסך כל החובות שלו הוא פחות מ-161,236 ש"ח, יפנה אל לשכת ההוצאה לפועל באזור מגוריו. הפנייה היא באמצעות טופס מקוון.
  • הממונה על הליכי חדלות פירעון – אם סכום החובות גבוה מ-161,236 ש"ח, הכתובת להגשת בקשה לקבלת הצו שמורה על תחילת ההליכים הרלוונטיים היא הממונה על הליכי חדלות פירעון שבמשרד המשפטים.

שימו לב: הרף הנ"ל, 161,236 ש"ח, מעודכן לשנת 2023 ומשתנה מעט משנה לשנה.

  • בית משפט – כשהבקשה לפתיחת הליך חדלות הפירעון מוגשת ע"י נושה ולא ע"י החייב, הכתובת היא בית המשפט. אופציה זו רלוונטית כשגובה החוב הוא יותר מ-80,618 ש"ח (גם כן נכון ל-2023), או כשישנו פסק דין של בית דין לעבודה ובמקרה כזה הרף המינימלי הוא 10,749 ש"ח. גם כשעדיין לא הגיע מועד פירעון החוב אבל בעל החוב פועל על-מנת להונות את הנושים ניתן לפנות לעזרת בית המשפט על-מנת שיוציא צו פתיחת הליך חדלות פירעון.

התנהלות יעילה במיוחד ושמירה על הזכויות

פתיחת הליך חדלות פירעון היא כאמור רק הפעולה הראשונה בדרך ארוכה. כשנעזרים במומחים בתחום ספציפי זה, מובטחת התנהלות יעילה במיוחד. דגש חשוב אף יותר הוא שמירה על הזכויות הרלוונטיות וגיבוש תוכנית אסטרטגית מדויקת שתאפשר לצלוח את התהליך בלי מגבלות לא הכרחיות. במשרד עורכי דין פרלמן ושות' הצטבר ניסיון רלוונטי רחב היקף בכל הנוגע להליכי חדלות פירעון, והוא מהווה בסיס איתן לשירות מצוין.

בקשת יחיד לצו פתיחת הליכים

בקשה לצו פתיחת הליכים

כשאדם או תאגיד נקלעים לחובות שאין ביכולתם לשלם, המדינה מאפשרת תהליך שנקרא "חדלות פירעון" – תהליך שנועד מצד אחד לאפשר שיקום כלכלי אמיתי ומצד שני לדאוג גם לזכויות הנושים. השלב הראשון בתהליך הוא הגשת בקשה לצו פתיחת הליכים, וכדאי לדעת שגם לנושים ישנה הזכות להגיש בקשה שכזו. משרד עורכי דין פרלמן ושות' הינו משרד בוטיק שאחד מתחומי המומחיות העיקריים שלו הוא ליווי צמוד של הליכי חדלות פירעון, וייעוץ מקיף בשקיפות מלאה – הן לחייבים והן לנושים, הן ליחידים והן לחברות.

בקשה לצו פתיחת הליכים לשיקום כלכלי – דגשים חשובים

* הרף המינימלי – אדם פרטי יכול לבקש צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון אם סך חובותיו גבוה מ-53,745 ש"ח (כל הסכומים המצוינים בעמוד זה נכונים ל-2023, ועשויים להשתנות מעט משנה לשנה). תאגידים רשאים להגיש בקשה זו גם עבור סכומים נמוכים יותר, החל מכ-25,000 ש"ח.

* המען – אם היקף החובות הוא עד 161,236 ש"ח יש להגיש את הבקשה ללשכת הוצאה לפועל. עבור סכומים גבוהים יותר, הבקשה תוגש לממונה על חדלות פירעון שבמשרד המשפטים.

* אופן ההגשה – ניתן להגיש את הבקשה באופן מקוון או באופן ידני.

* נושים – נושים רשאים להגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון כנגד אדם או תאגיד שחייבים להם כסף, בתנאי שגובה החוב הוא יותר מ-80,618 ש"ח. כמו כן ישנם תנאים נוספים.

בקשת יחיד לצו פתיחת הליכים

הגשה מקצועית וליווי צמוד לאורך כל התהליך

בקשה לצו פתיחת הליכים היא כמובן רק השלב הראשון. במקרה של צו שניתן לבקשת נושה, השלבים הבאים הם מינו נאמן זמני שישמור על נכסי החייב וימנע ממנו לממשם. בהמשך יוטלו מגבלות על החייב, וייקבע סכום שאותו יהיה מחויב להפקיד מדי חודש בקופת הנשייה – שממנה יחלק הנאמן כספים לכלל הנושים. במקרה של צו שניתן לבקשת חייב, התהליך דומה וכולל תקופת ביניים של כשנה לצורך בדיקת היכולות הכלכליות שלו. לאחר מכן ייתכן פרק זמן נוסף של עד 3 שנים שבמהלכו יוחזרו חלק מהחובות ובמקביל תיושם תוכנית שיקום כלכלי. בכל מקרה מומלץ להיעזר בניסיון ובידע של משרד עורכי דין פרלמן ושות' על-מנת להגיש את הבקשה כך שתתקבל, וגם לצורך התנהלות מיטבית בהמשך הדרך.

שתפו תוכן זה:

לתוצאה מיטבית פנו אלינו
צרו קשר עם עו"ד טל פרלמן
×

שיחת ווטסאפ

דילוג לתוכן